Kadına yönelik şiddetle mücadeleye Bursa'dan güçlü destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen toplumsal cinsiyet rollerine meydan okuyan atölye etkinliğine katıldı.

Başkan Bozbey, kadına yönelik şiddetle mücadele etmenin herkesin ortak sorumluluğu olduğunu hatırlatarak, "Bursa'dan başlayarak kadına yönelik şiddete kesin bir şekilde "dur" demeliyiz ve kadınların hak ettiği eşit bir yaşamı inşa etmeliyiz" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Aile, Kadın ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Kadın Dayanışma Merkezi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle çeşitli atölye çalışmaları düzenledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız ve vatandaşlar, Aile, Kadın ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü yerleşkesindeki etkinliğe katıldı.

Başkan Mustafa Bozbey, psikolojik dayanıklılık, düğme dikimi ve kumaş tamiri, ahşap ve araç bakımı ve lastik değişimi atölyelerini ziyaret ederek bilgi aldı. Ayrıca düğme dikti.


"Şiddete sessiz kalmak, birlikte hareket etmek anlamına gelir."

Başkan Mustafa Bozbey, kadına yönelik şiddetle mücadele konusundaki sorumluluklarının farkında olduklarını belirterek, toplumsal cinsiyet rollerine meydan okuyan atölyeler etkinliğiyle farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Bozbey, kadınların hayatın her alanında olduğunu ve var olmaya devam edeceğini belirterek, "Dünyada ve Türkiye'de kadına şiddet kanayan bir yara olmaya devam ediyor. Kadınlar da eşitsizliklerle karşı karşıya kalıyor.

Kadınların güç kazanmadığı ve erkeklerle eşit haklara sahip olmadığı bir toplumun huzur, özgürlük ve refah elde etmesi mümkün değildir.

Kadına yönelik şiddet hem bir toplumsal sorun hem de bir krizdir. Kadına yönelik şiddet, ailesini, çocuklarını, arkadaşlarını ve toplumu etkiler. Kadına yönelik şiddetle mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur. Şiddete sessiz kalmak aynı zamanda o şiddete ortak olmak anlamına gelir.

Bu mücadelede toplumun tüm kesimlerine ulaşmalı, farkındalık çalışmalarımızı artırmalı ve özellikle gençlerimize toplumsal cinsiyet eşitliğini benimseten doğru eğitim vermeliyiz.

"Ses çıkaralım, suskun kalmayalım"

Başkan Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kadın-erkek eşitliğine dayanarak, herkes için eşit fırsatlar sunan projeler geliştirdiğini belirtti. Kadınların yaşamlarını güvenli hale getirmek ve güçlendirmek için eğitim programları düzenlediklerini söyledi.

Başkan Bozbey, "Personelimize yönelik bilgilendirme, yönlendirme ve güçlendirme çalışmalarımızı yine Kadın Dayanışma Merkezi yönetiminde yürütüyoruz" dedi.

Birbirimizle işbirliği yapmalı ve hep birlikte mücadele etmeliyiz.

Kadına yönelik şiddetin herhangi bir şeklini gördüğümüzde, evimizde, iş yerimizde, okulumuzda, mahallemizde, sokaklarımızda müdahale edelim, ses çıkaralım ve suskun kalmayalım” dedi.

“Türkiye'nin iyi bir örnek olacağına inanıyorum”

Başkan Bozbey, kadına yönelik şiddete karşı güçlü bir toplumsal zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "Bursa'dan başlayarak kadına yönelik şiddete kesin bir şekilde "dur" demeliyiz ve kadınların hak ettiği eşit bir yaşamı inşa etmeliyiz.

Bu amaçla, "Mor Haritam" uygulamasını başlatacağız. Mor Haritam ile kadınlar, şiddete karşı destek alabilecekleri yerleri, danışmanlık ve psikolojik destek alabilecekleri yerleri ve çok çeşitli faydaları bulabilirler.

Bursa'yı kadınlar için daha güvenli ve eşitlikçi bir şehir yapmak istiyoruz. Tüm Türkiye'nin bu konuda örnek olacağına inanıyorum” dedi.

Kültür-Sanat Haberleri